fbpx

Dobar sportski grudnjak – upoznaj ženu koja ga je dizajnirala

Autor: Randi Vasquez

Prevod sa Reebok sajta

Da li si ikad disala toliko jako da si imala osećaj kao da će ti pluća esplodirati? Ili si se oznojala toliko da ti se savršeno iscrtane obrve razlivaju po licu? Duboko si udahnula i bacila se na pod za poslednji burpee i onda si primetila gde je (tj, gde nije) zapravo tvoj sportski grudnjak.

Ako si se prepoznala u ovome, tvoj sportski grudnjak je lep, ali sigurno ne radi kako treba.

Umesto rađenja treninga, stalno ga nameštaš i vraćaš na mesto, uz nadu da to niko nije primetio.

Možda sam samo ja u pitanju, ali mislim da se sve možemo složiti da je svaka žena makar jednom imala neki problem sa sportskim grudnjakom.

Nedavno sam imala priliku da popričam sa Reebok-ovim Seniorskim dizajnerom za odevne inovacije, Dani Witek koja je objasnila šta kompanija radi da popravi neke od svih tih problema.

dobar sportski grudnjak

“Kao odevni dizajneri, naš posao je da rešimo te probleme,” kaže Witek.

“Probudite se! Šta radimo? Ništa se nije promenilo i žene su još uvek nezadovoljne svojim sportskim grudnjacima.”

Witek je sila iza tima koji je dizajnirao Reebok-ov novi PureMove Bra, prvi sportski grudnjak koji je izrađen od  shear-thickening fluid (STF).

Saznala je zapanjujuće činjenice o sportskim grudnjacima: 70% žena nosi pogrešnu veličinu, 50% žena iskusi neki bol ili iritaciju, a 1 u 5 žena neće da trenira zbog problema sa grudnjakom.

Da i ne pominjem koliki je problem pronalaženja odgovarajućeg grudnjaka. Razni magazini su objavili smernice, infografike, tabele i milion drugih načina za pomoć u biranju. Zašto mora biti toliko teško?

Witek je verovala da ne mora, i zato se odlučila da to promeni.

Predstavljamo: PureMove Bra.

Posetila sam Reebok-ovo sedište u Bostonu (SAD) da vidim tehnologiju i nauku koja je ušla u izgradnju PureMove sportskog grudnjaka, i uverila sam se da je tim odradio sva istraživanja.

Nakon 3 godine testiranja i eksperimentisanja,tim je došao do rešenja – lagani grudnjak napravljen od knit materijala presvučenog STF-om. Ovaj materijal je isti onaj koji se koristi u pancirnim prslucima i za izradu NASA astronautskih odela.

PureMove sportski grudnjak je dizajniran da daje podršku i stabilnost grudima, pogotovo tokom pokreta visokog intenziteta – ono što svaki dobar sportski grudnjak treba da ima. Više nećeš morati da brineš o tome koji je dobar sportski grudnjak za jogu, a koji za CrorssFit. Zbog STF-a, PureMove brus se prilagođava tvom telu tokom tvojih pokreta.

Ako trčiš, učvrstiće se kako bi ti dao stabilnost, a ako radiš jogu, grudnjak će se osloboditi kako bi te podržao u svim pozama.

dobar sportski grudnjak

Nakon što sam saznala sve o ovom sportskom grudnjaku i njegovim prednostima, posetila sam Reebok teretanu da ga isprobam. Tokom boot camp treninga, preskakala sam vijaču, radila čučnjeve, trbušnjake, burpee-ove, i čak sam učestvovala u trkanju sankama. A taj grudnjak? Obožavam ga.

Neću lagati, imala sam nedoumice.

Nosila sam na stotine sportskih grudnjaka i bila sam ubeđena da ni ovaj neće biti mnogo drugačiji, ali PureMove sportski grudnjak je zaista jedinstven. Veoma je lagan i nema žica u sebi. Nije bilo nepotrebnih uložaka. Čak je položio i burpee izazov (što je bio pravi test za jedan dobar sportski grudnjak, ako mene pitate).

Prošlo je 40 godina od kad je napravljen prvi sportski grudnjak. I ako mene pitate, sada, 40 godina kasnije, Reebok je sve promenio svojim PureMove grudnjakom.

“Do sada, mislim da su kompanije samo skidale stvari sa police, kombinovale ih, i tvrdile da su to inovacije,” kaže Witek. “To za mene nije inovativno.”

“Inovacije su, za mene, komuniciranje sa ljudima iz drugih industrija, stvaranje nečeg novog, saradnja sa ljudima, i stvarno uzburkavanje stvari. Nadam se da će ovo ostvarenje probuditi industriju, da će ih naterati da probaju nove stvari i da će krenuti sa inovacijom ženskih proizvoda.”

“Žene to zaslužuju.“

dobar sportski grudnjak

Najnovije

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *