fbpx

Muške helanke

Verovao ili ne, ali muške helanke su izglasane za najveći fashion promašaj u istoriji mode. Ako ne veruješ, pogledaj na društvenim mrežama šta se krije iza #meggings – popularnog akronima nastalog od reči male leggings. Ali, kada su treninzi u pitanju, muške helanke se smatraju nezamenjivim.

Muške helanke za trening

Pre desetak godina u fitness centaru si sigurno mogao da zatekneš baggy trenerke, široke majice i slično. Ali, ako posetiš fitness centre danas, primetićeš da je siutuacija promenjena. Garderoba koju nose osobe koje treniraju, vašoj imaginaciji ostavljaju prostora.

Pitaš se zbog čega je to tako?

Kompresija je dobila toliko na popularnosti kada je garderoba za trening u pitanju, jer ova tehnologija može da poboljša trening, tako što podržava mišiće prilikom visokointenzivnih pokreta. Neki, pak, smatraju da kompresija nema ni malo uticaja, već da je to zbog filmova i serija u kojima super heroji nose ovakvu vrstu odeće.

Da ne spekulišemo mnogo, izdvojili smo nekoliko bitnih prednosti i funkcija koje muške helanke mogu da pruže:

Zaštita od vetra

Helanke, uopšte, mogu sprečiti hladnoću vetra da dopre do kože. Obična odeća dozvoljava vetru da se zavuče između odeće i kože, dok helanke pružaju ojačanu zaštitu. Helanke sa kompresijom čak i smanjuju provlačenje vetra između.

Toplota

Noge dobijaju svu neophodnu toplotu zbog trenja koje se stvara između kože i helanki.

ACTIVECHILL

Tehnologija integrisana u materijal upija znoj i održava telesnu temperaturu ravnomernom.

Sprečava usecanje u kožu

Kroj kao i načini šivenja su posebno osmišljeni kako ne bi došlo do usecanja u kožu prilikom izvođenja pokreta ili trenja, koje se stvara između tkanine i kože.

SPEEDWICK Tehnologija

Tehnologija integrisana u tkaninu efikasno neutrališe znoj tokom treninga, a koža ostaje suva i sveža.

Kompresija

Istraživanje koje je objavio Britanski magazin sportske medicine (British Journal of Sports Medicine) navodi da kompresija sprečava upalu mišića. Takođe, pokazala se kao dobra u sprečvanju mikropovreda na mišićima koje tek u kasnijem periodu života mogu da izazovu problem.

Savet: kako odabrati idealne muške helanke?

1. Treba da budu dovoljno dugačke
Ključna stvar je, ako si visok, da izabereš helanke koje će pokriti duž cele noge. Čak i članke, kako ti određeni delovi ne bi zebli.

2. Uveri se da je svaki mišić na svom mestu
Bitno je da kada biraš helanke one budu ojačane i sa dodatnim elastičnim trakama. Jer ne postoji mogućnost da jedne helanke odgovaraju svima. Zbog toga, biraj one se elastičnim trakama sa strane kako bi mogle da se prilagode proporcijama tvojih mišića. Takođe, bitno je da helanke testiraš pre treninga kako bi se uverio da će sve ostati tamo gde treba.

3. Ništa pretesno
Helanke koje nosiš moraju da budu udobne, ne tesne. Jer tesne zaustavljaju protok krvi, stežu predele koji ne bi trebalo da budu stegnuti i mogu da izazovu negativan efekat.

Kako nositi muške helanke?

Sigurno ti se vrtelo pitanje po glavi da li je u redu nositi helanke bez šorts-a?

Dakle, ovo je subjektivan izbor. Oni koji se zalažu za nošenje helanki bez šorts-a navode da je ženama dozvoljeno da im se svaki deo tela ocrtava, pa zašto onda to ne bi bio slučaj i sa muškarcima? Tu su i oni super heroji koji ne moraju da nose ništa preko svojih helanki i nikome im ne zamera što im se svaki deo tela ocrtava.

Ženski deo publike, kao i modni stručnjaci, savetuju da se šortsevi ipak nose. Potrebna je velika hrabrost izaći iz svlačionice bez njega.

Da li se nosi donji veš kad se nose muške helanke?

I ovo je ostavljeno muškarcima na izbor. Oni koji nose donji veš navode da je u redu nositi jer pružaju dodatnu podršku polnom organu i bićeš siguran da ti ništa neće zasmetati. Drugi pak navode da se nošenjem donjeg veša pobija svrha helanki, a to je da upijaju znoj i održavaju ravnomernu temperaturu celog tela.

Nadamo se da smo ti dovoljno približili njihove benefite, sada pogledaj i pronađi svoje idealne helanke za sledeći trening.

Najnovije

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *