fbpx

TRX trening aplikacija: tvoj lični virtualni trener

Lako je trenirati u fitnes centru, ali šta ako želiš jednako dobar trening, ali kod kuće ili možda negde na putu? Za TRX vežbače, savršeno rešenje postoji – TRX aplikacija!

Nismo svi svemoćni i ne možemo držati sve informacije u glavi. Tvoj trener može lako da ti nabroji i pokaže raznolike vežbe koje ti pomažu da stigneš do svog željenog fitnes cilja. Ali, nismo svi treneri. Ipak su nam potrebni mali podsetnici i režimi vežbi. Srećom, ove informacije su postale dostupne svima.

Zašto ti je TRX aplikacija uopšte potrebna?

TRX aplikacija popunjava rupe u tvom znanju ili ga, jednostavno, obogaćuje. Aplikacija prikuplja tvoje biometričke podatke i na osnovu njih kroji trening upravo za tebe – prema tvojim željama, tvom rasporedu, tvom tempu, tvojim mogućnostima. Znači, i TRX početnici i TRX profesionalci  će pronaći korist u aplikaciji.

Najbitnija karakteristika ove aplikacije je to što treninzi i vežbe unutar nje mogu da se prilagode vežbi svakog tipa – HIIT, joga, trčanje, biciklizam, funkcionalni trening, suspenzioni trening, to su samo neke od treninga u koje se TRX vežbe mogu uklopiti.

Dodatne pogodnosti su to što se aplikacija može sinhronizovati sa nosivim (wearable) tehnologijama, i što glasovi treninga nisu robotični, nego zaista ljudski.

Kako koristiti TRX aplikaciju?

trx aplikacija

Ukratko, apllikaciju možeš koristiti na koji god način tebi odgovara. Pre nego što krenemo sa preporukama kako koristiti aplikaciju, prvo je treba preuzeti sa odgovarajućeg Store-a.

1. Preuzmi je sa Play ili Apple Store-a

Kao i za svaku aplikaciju, prvi korak je preuzimanje sa Google Play Store-a (ukoliko koristiš Android telefon) ili sa Apple App Store-a (ukoliko koristiš iPhone).

Možeš je potražiti u search bar, tj, pretraživaču koji se nalazi unutar Play ili App Store-a. Jednostavno ukucaj TRX u search bar i tvoj servis će te odvesti do TRX aplikacije. Kada si tamo, klikni dugme Install, i tvoj telefon će krenuti da preuzima, a potom da i instalira aplikaciju.

Nakon što je TRX aplikacija instalirana, prelazimo na sledeći korak.

2. Otvori i prijavi se na aplikaciju

Kada se otvori TRX aplikacija, prvi ekran koji se vidi je onaj za prijavljivanja.

Ukoliko si već TRX član, klikni na dugme Sign in.  Tamo unesi podatke za prijavljivanje u svoj nalog: email i šifru (ili Facebook ili Samsung nalog), klikni Log in, i aplikacija će se pokrenuti.

Ukoliko nisi član, biće potrebno da otvoriš nalog. Klikni na dugme Get Started. Zatim, ispunite tražene podatke (email, puno ime, šifra), i klikni Create Account.

TRX aplikacija će zatim tražiti da sazna nešto o tebi. Odgovori na postavljena pitanja. TRX prvo pita kog si pola: ženskog (female) ili muškog (male). Odaberi svoj odgovor i pređi na sledeće polje.

Sledeće pitanje koje TRX aplikacija postavlja je tvoja visina (Height). Kada klikneš na to polje, TRX te pita da li želiš da uneseš svoju visinu u stopama (feet) ili u metrima (meters). Izaberi meters i unesi svoju visinu, zatim klikni done.

Sledeće pitanje je težina (weight). Ako je visina uneta u metrima, jedinica težine je automatski postavljena u kilograme. Unesi svoju trenutnu težinu, klikni done, a potom pređi na sledeće polje.

Birthday je polje koje označava dan rođenja. Unesi svoj rođendan, kikni done.

Kada su svi podaci tačno uneseni, klikni na Save pri dnu ekrana. TRX će možda tražiti pristup kalendaru i lokaciji – čak i ako ne prihvatiš, aplikacija će da radi.

Prikazaće ti se kratak video o TRX-u, a kad se završi, aplikacija je potpuno spremna za korišćenje!

3. Podešavanja pre treninga

Ako želiš odmah da kreneš sa treningom, ovaj deo možeš da preskočiš. Uvek se možeš vratiti u podešavanja aplikacije (tri crtice u gonjem levom uglu) i namestiti sve što želiš kasnije.

Videćeš da je aplikacija podeljena u nekoliko delova – Activity (Aktivnosti), Duration (Trajanje), Most Popular (Najpopularnije), i tako dalje.

Personalizovani treninzi

Da namestiš personalizovane treninge, skroluj do dela Make It Personal (Učini to ličnim), i klikni na Enter Profile (Unesi profil), malo crno dugme. Sada će te aplikacija upitati o tvojim željama i navikama što se tiče treninga.

Prvo polje koje treba da ispuniš je My Activities (Moje aktivnosti). U prvom redu se nalaze: Suspension (Suspenzija), Running (Trčanje), High Intensity (Visok intenzitet); a u drugom redu su: Cycling (Biciklizam), Felxibility (Fleksibilnost), i Functional (Funkcionalni trening). Odaberi koliko god želiš aktivnosti.

Sledeće polje koje  treba da ispuniš je Preferred Duration (Željeno trajanje). Ovde izaberi jednu od tri ponuđene opcije trajanja trenings: 0-20 minuta, 20 – 40 minuta, ili 45+ minuta.

Zatim, pređi na sledeće polje, My Shape Level (Moj nivo fitnesa). Ovde izaberi jednu od ponuđenih opcija: Beginner (Početnički nivo), Intermediate (Srednji nivo), Advanced (Napredni nivo).

Kada su sve opcije unete, klikni na dugme Done (Gotovo) pri dnu ekrana.

Aplikacija će ti sada u delu Make It Personal pokazati sve vežbe koje su preporučene upravo za tebe (na osnovu unetih odgovora). Sada Make It Personal deo ima podnaslov Recommended Workouts For You (Vežbe preporučene za tebe). Unutar tog dela možeš da biraš vežbe koje odgovaraju unetim podacima o tebi.

Ako ikada želiš da promeniš ova podešavanja, klikni na tri crtice u gornjem levom uglu ekrana. Zatim, klikni na svoj profil – sliku ili tvoje ime. Sada će se ovoriti tvoj profil. Skroluj dole, i tamo ćeš naći opcije unesene u Make It Personal deo. Ovde možeš promeniti svoje podatke. Ne zaboravi da klikneš na Done (Gotovo) u donjem delu ekrana kad završiš!

Poveži senzore

Ako imaš neki senzor koji želiš da povežeš sa TRX aplikacijom, to možeš uraditi tako što prvo klikneš na tri crtice u gornjem levom delu ekrana.

Tamo ćeš videti malo srce, a pored tekst Connect Your Sensors (Poveži svoje senzore). Klikni na tekst. Tada će te aplikacija pitati da uključiš Bluetooth, i preko toga da povežeš koju god napravu imaš. Klikni na napravu koju želiš da povežeš sa aplikacijom. Sada je sve povezano i spremno za rad.

4. Tvoje prve vežbe sa TRX aplikacijom

Unutar same aplikacije, postoje više od 300 vežbi kroz koje te vode svetski treneri. Ipak, u ovom blog postu ne možemo prikazati sve. Ono što treba da znaš je da sve što treba da uradiš da bi imali pristup vežbama je da se prvo prijaviš na Free Trial (Besplatni period probe) unutar aplikacije.

Možeš da pristupiš vežbama i besplatnom probnom terminu od 14 dana samo ako uneseš metod plaćanja. Ovo se radi tako što odabereš vežbu koju želiš, i potom klikneš na Start Free Trial (Pokreni besplatni period) pri dnu ekrana. Tada će aplikacija da ti prikaže sliku sa tekstom Become a TRX Member (Postani TRX član), a ispod je dugme sa mesečnom cenom – 599 dinara mesečno. Klikni na to dugme. Tada, aplikacija traži da uneseš podatke o plaćanju (kreditna, debitna, ili internet kartica). Ispuni sve podatke i klikni na kupovinu. TRX ti neće ništa naplatiti do isteka 14 dana probnog perioda, a u svakom trenutku možeš da otkažeš TRX članstvo.

Mesečna cena TRX aplikacije je 599 dinara, a godišnja cena iznosi 4999 dinara.

Ako već imaš svoj TRX Pro

Ako već poseduješ TRX Pro model, potrebno je da uneseš kod i tako dobiješ godinu dana besplatnog korišćenja aplikacije.  Napominjemo da samo korisnici TRX Pro modela imaju pravo na godinu dana besplatnog korišćenja aplikacije.

Sve što treba da uradiš je da odeš na TRX sajt, prijaviš se na svoj nalog (klikni na dugme My Locker u gornjem desnom uglu, zatim unesi potrebne podatke podatke).

Sada, možeš da vidiš svoj nalog. U polje koje je pored teksta Redeem a token code, a u kojem piše Enter token code, treba da uneseš kod koji se nalazi na kartici koja se dobija zajedno sa TRX rekvizitom, unutar kutije. Kada je kod unesen, klikni na dugme Redeem.

Na slici ispod, možeš da vidiš polje u koje treba da uneseš svoj kod i dugme koje nakon toga treba da klikneš (uokvireno crvenom linijom).

trx aplikacija

Sada, sve što treba da uradiš je da odabereš TRX vežbu koju želiš da radiš!

Kako pokrenuti TRX vežbu koju želiš

Naravno, prvo se odluči za vežbu. Potom, klikni na nju. Sada, TRX aplikacija otvara prozor sa informacijama o izabranoj vežbi.

Difficulty Level (Nivo spremnosti) ti pokazuje za koji nivo je ova vežba pogodna: za Beginner (Početnički), Intermediate (Srednji), ili Advanced (Napredni).

Ispod toga, pod Equipment, aplikacija ti pokazuje koja oprema ti treba.

Dalje ispod, pod nazivom Excercises (Vežbe) je lista vežbi koje ćeš raditi u tom treningu.

Kako bi započeli trening, sada je potrebno kliknuti na žuto dugme pri dnu ekrana sa rečju Download (Preuzmi) ili Get (Uzmi). Kada je vežba preuzeta, klikni na žuto dugme pri dnu ekrana Start Workout (Započni vežbu).

Tvoj trening je počeo!

Za TRX početnike

Ako si TRX početnik, aplikacija ti nudi video koji objašnjava kako se ovaj rekvizit koristi.

Kada prvi put uđeš u aplikaciju, pri dnu ekrana je dugme My Workouts (Moje vežbe). Klikni na dugme. Sada, aplikacija te vodi u poseban odeljak tvojih vežbi. Skroluj dole i naići ćeš na video koji se zove TRX How to (TRX Kako). Klikni na dugme Download (Preuzmi) i aplikacija će krenuti da preuzima video. Kada je to gotovo, klikni na dugme Start, i video će se pokrenuti. Možeš pogledati i ispratiti ovaj video da se upoznaš sa TRX rekvizitom.

Ukoliko imaš još pitanja o TRX aplikaciji ili TRX rekvizitu, uvek nas možeš kontaktirati u komentarima, na  Facebook-u, Instagram-u, ili preko našeg kontakt formulara.

Najnovije

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *