fbpx

Šta je athleisure?

Znaš li da je u 2015. godini zabeležen rast od 12% samo kod prodaje athleisure opreme u Americi, dok je ostatak industrije prodaje stagnirao?

Ili, da počnemo od početka, znaš li šta je athleisure?

Možda se nisi susreo sa ovim pojmom, ali sigurno da će ti, ukoliko nastaviš da čitaš, biti jasno zašto athleisure ima potencijal u oblasti sportske opreme.

Šta je athleisure?

Ovo je, zapravo, modni trend gde se odeća prevashodno namenjena za sportske aktivnosti nosi i u drugim uslovima – na poslu, školi, slobodno vreme, itd.

Jasno je da ćeš na trening otići u patikama.

Ipak, sve češće možeš videti drugaricu koja će do grada otići u helankama.

Ili kolegu koji će na fakultet doći u trenerkama.

Šta više, danas nije retkost videti direktora firme koji na posao dolazi u patikama.

To je athleisure.

Kada je athleisure nastao?

Ljude koji u patikama dolaze na posao posmatrao si kao nešto najnormalnije danas, zar ne?

To je zato što je athleisure danas toliko prisutan. Sportska oprema je deo naše svakodnevnice.

Ipak, nije uvek bilo tako. Nekada se sportska oprema nosila isključivo na treningu i nije joj bilo mesta van fitnes centra – čak ni u opuštenim prilikama, kao što je popodnevna kafa sa prijateljima.

Smatra se da su ovaj trend pokrenule žene koje su pantalone sa Yoga treninga, odnosno helanke, nosile i u slobodno vreme.

Pre svega, iz praktičnih razloga: mogle su da nose manje stvari.

Danas, ovaj trend prevazilazi ove okvire.

Athleisure: više od trenda

Danas je to deo fitnes industrije koji svakodnevno raste.

U poslednje vreme sportski brendovi ulažu puno u inovativne tkanine i zanimljiva dizajnerska rešenja sve sa ciljem da se granice između sportske i svakodnevne garderobe zamagle.

Podaci kažu i da je ova oblast zabeležila rast i dostigla 17%, odnosno 9,6 milijardi dolara u prodaji samo u Americi, a taj procenat svake godine raste.

Athleisure oprema i u Reebok kolekciji

Jedan od lidera u ovoj oblasti Reebok prepoznao je potencijal novog trenda: u okviru novih kolekcija posebna pažnja se posvećuje upravo ovome.

Reebok dodatno ističe koji su artikli pogodni za gra]enje ovog stila, a supermodel Gigi Hadid samo je jedna od brojnih poznatih ličnosti koje u svoje kombinacije često uključuje i sportsku opremu.

Kvalitet i ulaganje u specijalne tehnologije materijala osigurali su ljubav fitnes fanatika i entuzijazista prema sportskoj opremi.

Danas, athleisure pokazuje da njoj nije mesto samo u fitnes sali i da dobar outfit i te kako možeš upotpuniti helankama ili patikama.

Šta ćeš sledeće ukombinovati?

Najnovije

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *