fbpx

3 tajne Les Mills Smart Tech rekvizita

Les Mills Smart Tech rekvizit sigurno nije ono što misliš. To nije električni leptirić koji ti pomera mišiće. To nisu pufnaste pantalone koje te teraju da se znojiš. Niti je Smart Tech nešto što se samo može koristiti ako imaš najnoviji mobilni telefon.

Ovakvi rekviziti jesu pametni, ali to ne znači da će oni odjednom progovoriti, nego da su napravljeni na takav način da poboljšavaju tvoje fitnes performanse. Rođeni iz umova fitnes inovatora i lidera, Les Mills Smart Tech rekviziti služe da tvoj trening načine drugačijim – kvalitetnijim, efikasnijim, i udobnijim.

Šta je zapravo Les Mills Smart Tech?

Les Mills već decenijama unosi inovacije u svet fitnesa – od novih načina treniranja, sve do rekvizita. Decenijsko iskustvo i znanje u kombinaciji sa trogodišnjim fokusiranim istraživanjem, dovelo je do još jednog ogromnog koraka unapred u fitnes svetu – Les Mills je dizajnirao i razvio rekvizite sa posebnim tehnologijama koji znatno unapređuju tvoj način treniranja i tako ti pomažu da stigneš do rezultata na što efektivniji način.

Svaki od Smart Tech rekvizita (SmartBar, SmartStep i SmartBand) je dizajniran tako da se može koristiti na više načina, da može da podnese i najekstremnije uslove vežbanja, da je udoban tokom korišćenja, a takođe su oblikovani na ergonomski način tako da su potpuno prilagođeni ljudskom telu.

Postoji bezbroj razloga zašto su Smart Tech rekviziti drugačiji od drugih, a mi ti otkrivamo njihove tajne:

1. Multifunkcionalnost

les mills smart tech smartbar

Mali ručni tegovi, veći tegovi, šipka sa tegovima, … Sve ovo zauzima mesta, a ako voliš da treniraš kod kuće u ograničenom prostoru, lako se može desiti da ti svi ovi rekviziti okupiraju čitavu prostoriju. Uz Les Mills Smart Tech rekvizite, dobijaš više mogućnosti u jednom i tako oslobađaš svoj prostor.

SmartBar je na prvi pogled samo šipka sa tegovima. Ipak, SmartBar ti može poslužiti i kao slobodan teg. Tačnije, tegovi koji se kače na rekvizit su ergonomskog dizajna – napravljeni su tako da se lako mogu koristiti i samostalno. Na ovaj način, SmartBar je ne samo šipka sa tegovima, nego i kolekcija slobodnih tegova od 1kg do 10kg.

SmartStep je steper koji u sebi sadrži određene tehnologije koje sprečavaju proklizavanje. Multifunkcionalnost ovog rekvizita se krije u tome što se dodaci za regulisanje visine mogu ukombinovati sa glavnom površi na bezbroj načina – i to bez straha da će se odjednom raspasti ili da ćeš prokliznuti u sred koraka. Možeš sebi napraviti nagib, ili podesiti visinu, a sam steper je takođe udoban i za ruke i leđa.

SmartBand je poseban ekspander – ne samo zbog dizajna i tehnologija izrade, već i zbog lakog kombinovanja sa tegovima SmartBar-a. Tako da ako želiš da neku od svojih vežbi ukombinuješ sa tegovima, nema nikakve potrebe za posebnim ekspanderom – Les Mills Smart Tech SmartBand je dovoljno prilagodljiv da ti omogući sve što poželiš.

2. Poseban dizajn: ergonomski i prilagođen treninzima

les mills smart tech smartstep3

Koliko puta ti se desilo da sklizneš sa stepera u sred treninga? Ili ti je ekspander toliko nezgodan da te dlanovi bole? Čak i kada ti se desi samo jednom, nije nimalo prijatno. Da bi rešili ovakve probleme svaki Les Mills Smart Tech rekvizit je ergonomskog dizajna.

Tokom treninga sa steperom, često se koristi i kao oslonac za leđa ili ruke. Ako je steper napravljen od grube plastike, neretko postane previše neudobno za čak i najjednostavniji pokret. Ovaj problem kod SmartStep-a ne postoji. Površina je takva da ne može dovesti do žuljanja na leđima ili na rukama.

Ergonomski dizajn ekspandera se ogleda u ručkama. Ručke SmartBand-a su takve da se prilagođavaju šaci, ali i stopalu. Znači da ako ti je potrebno da staneš na jednu ili obe ručke tokom treninga, SmartBand ti omogućava da to uradiš lako i bezbedno. Još jedna prednost SmartBand dizajna je to što je sam ekspander pljosnat – kao traka. Sve ovo sprečava kotrljanje ili proklizavanje tokom tvog treninga.

SmartBar je posebna priča. Kada se radi sa tegovima i šipkom sa tegovima, jedna od najbitnijih, ako ne i najbitnija stvar, je da je rekvizit dizajniran tako da ti slučajno nešto ne isklizne i dovede do povrede. Zato je Les Mills razvio SmartBar – rekvizit koji ti pruža i bezbednost i sigurnost, zahvaljujući celokupnom dizajnu.

Krajevi SmartBar-a izgledaju slično hvataljci – da bi se teg pričvrstio, potrebno je pritisnuti ručku, a zatim ubaciti ili izbaciti potrebne tegove. Tegovi ostaju sigurno pričvršćeni, a vreme izmene je brzo tako da ne oduzima od treninga. Krajevi šipke se takođe rotiraju – ovo omogućava glatke pokrete koji poboljšavaju formu i ukupan performans.

Još jedna prednost SmartBar-a je ergonomska ručka. Sama šipka, i onaj deo koji držiš u ruci, je prečnika koji smanjuje zamor u rukama i šakama, i tako pomaže aktivaciji mišića i poboljšanju tehnike pokreta.

3. Posebne tehnologije izrade

les mills smart tech smartband

Nezaobilazna karakteristika Les Mills Smart Tech rekvizita je tehnologija. Svaki Les Mills rekvizit u sebi sadrži određene tehnologije koje ti pomažu da podigneš svoj fitnes na drugi nivo. Bilo da je ta tehnologija materijal, specifičan način izrade, ili nešto drugo, ona ti omogućava jedan bezbolan način da unaprediš i poboljšaš svoje treninge.

Rotirajući delovi i način spajanja tegova sa šipkom SmartBar-a su upravo jedne od tih tehnologija. Ovo omogućava nesputan trening – moći ćeš da vežbaš bez straha da će ti teg iskliznuti, pomeriti se s mesta, ili ti pasti na nogu. Takođe, sam dizajn SmartBar-a se može uvrstiti u inovativnu tehnologiju fitnes sveta. Njena multifunkcionalnost – možeš je koristiti kao šipku ili koristiti samo tegove – je prava retkost među rekvizitima.

Kao i SmartBar, i SmartBand u sebi sadrži tehnologije. Ovde je reč o materijalima od kojih je ekspander napravljen. Za razliku od običnog lateksta ili gume, SmartBand je napravljen od moduliranog termoplastičnog elastomera koji daje veću dugotrajnost, izdržljivost, ali i način otpora prilikom rastezanja.

Kod većine ekspandera, otpor koji dobijaš je realizovan tek na samom kraju pokreta. Za razliku od toga, SmartBand je konstruisan tako da se otpor povećava pri ekspanziji. Ovo znači da ti SmartBand kontinualno pruža otpor, pomaže u aktivaciji mišića, i na taj način ti daje vežbu koja je mnogo efektivnija od iste na običnom ekspanderu.

Tehnologija uključena u razvoj SmartStep-a se sastoji u dugotrajnom materijalu, multifunkcionalnosti samog rekvizita, ali i oznakama i udubljenjima na gornjem delu stepera koji sprečavaju proklizavanje stopala.

Udubljenja su kružnog oblika, što sprečava i najmanju mogućnost proklizavanja. Takođe, na gornjem delu rekvizita su i oznake koje ti pomažu da brzo i lako znaš gde i kako da namestiš stopalo pri pokretu.

Ne treba zaboraviti ni način spajanja dodataka za regulisanje visine. Potrebno ih je prisloniti na glavni deo rekvizita i nasloniti se na njih dok se ne čuje klik. Tada su dodaci smešteni na potpuno siguran način – možeš pomerati, nositi, ili na drugi način manipulisati SmartStep-om, a rekvizit se neće raspasti u gomilu delova.

Sve ovo čini Les Mills Smart Tech rekvizite drugačijim. Ne samo što su udobni i bezbedni za korišćenje, rekviziti ti unapređuju celokupni trening zahvaljujući svim njihovim tehnologijama. Koji rekvizit je savršen za tebe – SmartBand, SmartStep ili SmartBar?

Najnovije

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *